Како готват младите невести? (виц)

Младата невеста ѝ се јавува на својата мајка:
– Ало мамо, сакам да го изненадам сопругот со ручек кога ќе се врати од работа. Правам таратур, само заборавив кога се ставаше фидето, пред или откако ќе зоврие?