Како изгледа Милано денес откако коронавирусот го опустоши градот на модата

Секогаш бучните улици на Милано останаа празни додека Италија се бори со ширењето на смртоносниот коронавирус. Земјата помина од шест случаи на повеќе од 400 со 12 мртви од минатиот петок, станувајќи регионот со што стана земја со најголем удар од вирусот во Европа.

Некогаш полните улици сега се пусти, а земјата се бори да воспостави ред во најпогодениот град на континентот. Еден од главните патишта на населбата Брера во центарот на градот се празни, додека патиштата и плоштадите во населбата Универзитет Бикока, обично полни со стотици студенти од универзитетите, се морничаво тивки. Еве како изгледа Милано овие денови.