Како изгледа најважниот фестивал за градина и цвеќиња во светот

Цветниот саем Челзи 2021 се одржа од вторник 21 септември до недела 26 септември, без никакви нови ограничувања, во живописната околина на Кралската болница, Челзи, Лондон. Меѓународно реномираното Цветно шоу RHS Chelsea содржи проекти од водечки градинарски експерти кои ќе се натпреваруваат за златниот медал и престижната титула Најдобра градинарска ревија. Неколку членови на британското кралско семејство присуствуваа на шоуто како дел од Кралското покровителство на RHS. Преноси во живо, вести и анализи се емитуваат на телевизијата Би -Би -Си, вклучувајќи информации за емисии, распоред, официјални награди, резултати од градината, најдобри во емисијата и историјата.