Како изгледаат 10 работи во реалниот живот, што ги знаеме само од акционите филмови

Без оглед на тоа колку години имаме, фантастичните и авантуристичките филмови ќе нè држат на работ на нашите седишта. Иако филмаџиите успеваат маестрално да нѐ пренесат во своите замислени светови и да нè натераат да веруваме во сè што ќе ни покажат, кој од нас би одбил да ги види работите што обично ги гледаме само на големото платно, во реалниот живот?

The Grand Budapest Hotel е една напуштена продавница во Германија

Жив песок

Куќата на претседателот Сноу

Оаза во пустината

Анаконда

Египетските пирамиди

Лебдечките планини на Пандора

Салата на церемонијата на избор во Divergent е всушност Седумнаесеттата црква на Христовиот научник

Салата на Универзитетот Оксфорд ја играше улогата на Големата сала на Хогвортс

Огнено невреме