Како изгледаат актерите од „Господар на прстените“ по 16 години

Тешко е да се поверува, но поминаа 18 години откако излезе првиот дел од еден од нашите омилени филмови, Господарот на прстените и поминаа 16 години од последниот дел.

Многумина од нас сè уште го замислуваат симпатичниот Фродо кога ќе го слушнеме името Елајџа Вуд, а тој имаше само 20 години кога излезе Друштвото на прстенот. Сега тој е скоро двојно постар!

1. Виго Мортенсен како Арагорн

2. Дејвид Венхам како Фарамир

3. Миранда Ото како Еоуин

4. Хуго Вевинг како Елронд

5. Елајџа Вуд како Фродо

6. Лив Тајлер како Арвен

7. Иан Мекелен како Гандалф

8. Шон Астин како Сем

9. Били Бојд како Пипин

10. Доминик Монахан како Мери

11. Орландо Блум како Леголас

12. Кејт Бланшет како Галадриел

13. Шон Бин како Боромир

14. Карл Урбан како Еомер

15. Енди Серкис како Голум