Како изгледаат градовите низ Македонија пред и по започнувањето на пандемијата

Иако мерките почнаа да се олабавуваат и луѓето се враќаат на своето секојдневие до пред само неколку недели улиците низ Македонија и светот беа празни. Поради полицискиот час кај нас сѐ уште се празнат улиците и настанува тишина низ секое населено место.

Нема врева, нема сообраќаен метеж, глетка која мислевме дека никогаш нема да ја видиме. Разликата е голема и доволна е една фотографија за да се види како изгледаше животот пред само неколку месеци, а како изгледа сега.

Битола

Фото

Куманово

Фото

Прилеп

Фото

Скопје

Фото

Тетово

Фото

Охрид

Фото