Како изгледаат интервјуата за вработување во македонските министерства? (виц)

– Образование?
– Немам.
– Стаж?
– Никаков.
– Зошто сакате да работите во ова министерство?
– Всушност не сакам.
– Примен сте.
– А бе, татооо.