Како изгледаше пред 38 години, а како изгледа денес симулаторот на летање на Мајкрософт

Пред 38 години Бил Гејтс (на социјалните мрежи попознат како човекот кој го измисли кoрoнaвирусoт) го претстави легендарниот симулатор за летање „Microsoft Flight Simulator“, кој беше револуционерно чудо за тоа време, во далечната 1982. Развојот на оваа апликација не запре до ден денес, а последната верзија 2020 е чудесна.