Како коронавирусот за брзо време го промени нашиот свет (сателитски фотографии)

Веќе видовме фотографии од напуштениот Вухан, кинескиот град, од каде започна ширењето на коронавирусот ширум светот. Но, сепак „апокалиптичното“ сценариот не го зафати само овој град. Луѓето престануваат да се собираат во големи групи низ целиот свет – ова може да се види дури и од вселената преку сателитските фотографии.

Уверете се и сами какви беа ефектите од вирусот кој го промени начинот на живеење на огромен број на луѓе низ светот. Првите фотографии се пред појавата на коронавирусот, а вторите по појавата.

Плоштадот во Кина, Тјанмен

Масџид ал-Харам, Мека

Обичен ден во Вухан пред и по епидемијата

Уште една фабрика која не работи

Во Вухан возовите не се движат

На овој празен простор сега има болница

И Дизниленд во Јапонија остана празен

Мавзолеј во Иран

Уште една болница изградена за рекордно време

Карантин и мерки на претпазливост кои го опфатија светот