Како Македонија се справува со економската криза? (виц)

Поради кризата која никако не поминува, македонските власти ветија дека ќе преземат драстични економски мерки. Ветија дека од утре ќе почнело да се штеди, па затоа светлото на крајот на тунелот ќе биде изгаснато.