Како македонските инспектори чешлаат корумпирани фирми? (виц)

Влегува инспектор на контрола во македонска фирма која била пријавена за нелегално добивање тендер.
Инспекторот:
– Ајде спремајте ја цела документација од последните 5 години и повикајте го директорот да дојде ваму веднаш!
Еден од вработените трча и го вика директорот. Директорот доаѓа и вели:
– Тато, престани да се глупираш!