Како мали бевме сигурни дека никогаш нема да ги направиме овие работи, но сепак ги правиме!

Како дете, возрасниот живот ни беше привлечен во боите на виножитото. На крајот на краиштата, само децата треба да следат строг распоред, да јадат невкусна, но здрава храна и да поминуваат многу време на часови и здодевни домашни задачи. Меѓутоа, со текот на годините, овие наивни фантазии постепено исчезнуваат и ние почнуваме да се однесуваме токму како досадни возрасни.

Немавме намера да станеме досадни возрасни кои се облекуваат во слоеви на студено време

Ни се чинеше дека ќе прескокнеме една забава само заради друга. И не затоа што се зголемува мрзеливоста или притисокот

Годините минуваат, и наместо да се легнеме во хамак и да примаме пријатели во село, ние береме домати и садиме цвеќиња

Зошто да работите напорно и да не можете да потрошите пари на сите овие играчки? Тогаш испадна дека треба да се купат здодевни, но неопходни работи

Со текот на годините учиме дека домашните миленици не се само забава и прегратки, туку и одговорност. И многу влакна!

Излегува дека по напорниот работен ден, возрасните не се одмораат, туку трошат време на други неопходни работи.

Почнуваме да сфаќаме дека некои луѓе се откажуваат од чипсот и хамбургерите…