Како Русите го решија проблемот со големиот број несреќи на автопатот „Санкт Петербург – Мурманск“?

Сообраќајната полиција најде ефикасен начин за спречување несреќи на автопатот „Санкт Петербург – Мурманск“. Тие го донесоа игуменот на Тринистичката црква, лично, да испее молитва и да ги попрска со света вода најкритичните делови на автопатот.