Како се фаќа кривина во тунел со 2,3 промили алкохол во крвта

30-годишниот возач од Чешка не успеа да го помине тунелот Хусовице во Брно со голема брзина, како што планираше. По несреќата, полицијата измерила скоро 2,3 промили алкохол во крвта. Дозволеното количество алкохол е 0,5 промили, а за професионалните возачи воопшто не е дозволено алкохол.