Како се мачи осомничен за да признае? (виц)

– Дали проговори?
– Не шефе, сѐ пробав, сигурно ништо не знае!
– Му ги изгоре ли петите?
– Да!
– Му пушти ли струја?
– Се разбира, како без струја!
– Му исече ли прст?
– Да бе шефе!
– А му даде ли од мусаката што ја зготви жена ми?
– Е шефе, па не сум јас ЅВЕР!