Како се маскираат војниците на специјалните сили на Виетнам?

Токму ваквиот пристап и организација на армијата им донесе победа против најмоќната армија во светот, во далечната 1975 година. Окупацијата на Виентам од страна на САД траеше 19,5 години, од 1955-1975, а заврши со победа на Виетнам и повлекување на сите американски војници од нивна територија.

Вкупниот број на жртви, и цивили и војници, варира според различни извори и вмешаноста на политиката, а се движи од 1,1 милиони до 3,8 милиони.