Како се влегува буквално во сите австриски продавници?

Државата ја воведе само оваа мерка и ни карантин ни ништо и се справија со вирусот најдобро од сите европски држави. Да не заборавиме дека се комшии со Италија. Важно е да се напомене дека владата ги задолжи газдите на супермаркетите, тие да мора да набават медицински маски и ракавици за купувачите.

Австрија има 8,8 милиони жители, односно 4 пати повеќе од Македонија, а направиле вкупно 240.000 тестови, што е 12 пати повеќе од Македонија. Ние упорно последните неколку денови си правиме по 200-300 тестови.