Како системот за заштита наречен C-RAM го запира дождот од талибански ракети?

Системот C-RAM е дизајниран така што ќе ги детектира и пресретне ракетите уште во воздухот, пред да стигнат на земјата. На видеото убаво се гледа моментот кога системот го прекинува патот на секоја ракета.