Како во „Планета на мајмуните“: Мајмуните научија како да контролираат дрон

Најпаметниот мајмун, горилата Коко, научи да комуницира со знаковен јазик и можеше да разбере до 2000 зборови на англиски јазик. Коко почина пред 2 години, на 46-годишна возраст, а се проценуваше дека има коефициент на интелигенција од 75 до 95. Средната вредност на коефициентот на интелигенција на луѓето според многу тестови е 100.