Како врската со нашите мајки се менува со текот на времето

Луѓето велат дека мајка е таа која може да го заземе местото на сите други, но чие место никој друг не може да го заземе. Но, што ако, како што одминува времето, вие станувате сè повеќе како неа?

Со текот на годините, односот на мајката со нејзините деца може да прерасне во нешто многу поразлично од она што било на почетокот. Како што старее, децата стануваат помудри, а по некое време, во повеќето случаи, улогите се обратни.

1. Пред тоа, мајките требаше да се погрижат нивните деца да бидат стоплени и сега е на ред на нив да се погрижат нивните мајки да не фатат настинка.

2. Пред тоа, мајките ги учеле своите деца како да користат молив. Сега, тие ги учат како да користат мобилен телефон.

3. Како тинејџери врската со мајките е бурна. Сега се најдобри пријатели.

4. Некогаш мајките ги носеле своите деца на лекар, сега е обратно.

5. Порано мајките ги носеле децата за да им купат облека, сега децата ги учат како да порачуваат од интернет.

6. Некогаш мајките ги наоѓаа сите предмети кои се „изгубени“, сега е обратно.

7. Некогаш мајките бараа од децата да имс е јават кога ќе стигнат некаде, сега децата ги проверуваат дали безбедно стигнале дома.

8. Порано мајките ги чешлаа косите на ќерките, сега е обратно.

9. Некогаш мајките им даваа на децата овошје и зеленчук, сега децата се грижат родителите да се хранат здраво.

Бонус: Порано мајките може да забележат кога нешто не е во ред и за што размислуваат децата. Денес тие сѐ уште го прават тоа!