Како всушност изгледа и колку е застрашувачки течењето на лава?! Јас мислев дека тече многу бавно…

Видеото е снимено од фотографот Кен Бојер за време на неговото патување на Хаваи. Тој бил сведок на ерупцијата на вулканот Килауеа. Брзината со која тече лавата е едноставно неверојатна.