Како зетот се забавува на сопствената свадба?

Па еднаш се жени човекот и мора да си најде начин како да му биде забавно.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.