Како жителите на кинеските села почнаа да се борат против Корона вирусот? (4 слики)

Борбата против Корона вирусот во Кина се вжештува, а вирусот не му се заканува само на кинескиот народ, туку и на целиот свет.

За да се заштитат себе си и своите најблиски, жителите на ова кинеско село решија да воведат специјални чувари на влезот во селото. На натписите стои „Забранет влез за сите кои не се жители на селото“, а дел од чуварите се опремени и со огнено оружје.