Каков маж си ти ако не можеш да се справиш со една разлутена жена?! Погледнете го царот како се снајде!

Ова е маж во вистинската смисла на зборот, но во ситуацијата едноставно немаше среќа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.