Каков пакет добива од државата секој Јапонец кој ќе се разболи од кoрoнa?

Човек од Токио покажа што има во кутиите со храна што властите му ги даваат на секој Јапонец доколку се разболи. Освен препораки и упатства како да се постапува за време на карантин, во кутијата има супи, риба, десерти, чај и што уште не. Вредноста на еден ваков пакет е околу 200 евра.