Каков топол пречек, какво убаво добредојде, кога се враќаш дома после подолго време!

Убаво е чувството кога се враќаш дома и знаеш дека некој чека со толку голема желба да те види.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.