Каква жена да си земеш? (виц)

Земи си Германка – да ти ги воспита децата.
Земи си Французинка – да те научи што е тоа љубов.
Земи си Италијанка – да те научи на разврат.
Земи си Русинка – за љубовница.
Земи си Македонка – да те направи милионер.
(Во последниот случај – прво треба да си милијардер)