Какви се мажите со текот на годините? (виц)

На 16 години мажот е како флејта – само да ја пипнеш и веќе свири.
На 30, како виолина – 15 минути ја штимаш, 1 час свириш.
На 45, како виолончело – 1 час штимаш, 15 минути свириш.
На 60, како пиано – свири само со прсти.
На 70, како диригент – само дава инструкции.