Камерата со вештачка интелигенција мислеше дека главата на судијата е топка и го уништи целиот фудбалски натпревар

Камера управувана од вештачка интелигенција мислеше дека ќелавата глава на линискиот судија е топката и поради тоа многу обожаватели ги пропуштија најинтересните делови од натпреварот. Иако оваа технологија е добедојдена во фудбалот веќе неколку години по ред шкотскиот фудбалски тим Инвернес Каледонски Тистл повеќе не мисли така. Фудбалскиот тим на почетокот на месецот објавил дека ќе започне да користи камери со вештачка интелигенција и набргу се случи смешната грешка.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.