Камионџијата изгледа вежба за релито Дакар

Релито Дакар се одржува секоја година од почетокот во 1978. До 2009 година, релито се возеше од Париз, Франција, до Дакар, Сенегал, но заради безбедносни закани во Мавританија, кои доведоа до откажување на релито во 2008 година, настаните од 2009 до 2019 година се одржуваат во Јужна Америка.