Канаѓанецот за влакно ја избегна смртта и ја наттрча лавината снег

Браун Хауард, од Калгари, Алберта, беше во можност да ужива во мирно искачување покрај Лакишорската патека на планината кај прекрасното езеро Луиз.

Меѓутоа, околу 17 часот се појави опасност од мирот и тишината: наскоро, Мајка Природа испрати тони снег кон патеката. За среќа Браун кој бил на планинарењето со својата сопруга и синот, успеа да време да ѝ избега.

 

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!