Кандидатот за градоначалник има пинаков пристап во освојување на симпатиите на гласачите

Артем Кијановски е кандидат за градоначалник на Херсон, град во Украина и наместо со билборди и долги говори се одлучи за свој начин на добивање гласови.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.