Карантинска диета (виц)

– Маре, многу си ослабела за време на карантинот! Што правеше?
– Ништо, бев кај баба ми на село.
– И што, некоја нова диета ли?
– Па, по цел ден само доматите, краставиците и пиперките…
– Ги печеше, ги вареше или ги пржеше?
– Ги копав…