Кармата се погрижи колегата веднаш да си го добие, затоа што од памет ја извади колешката

Планот му беше добар, дури и се погрижи да звучи како страшно куче, но…

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.