Кармин на челото на мажот (виц)

Се враќа мажот од работа. Жена му го погледнува и заканувачки го прашува:
– Што ти е тоа на челото бе?! Кармин?!
– Каков кармин ма?! Не ли гледаш дека е крв! Пред влезот ме нападнаа двајца наркомани и ме удрија со хебла.
– Добро е, имаш среќа!