Касетна бомба во Нагорно-Карабах снимена од камерата во еден автомобил

Нагорно-Карабах е територија во Азербејџан, населена со Ерменци. Конфликтот започнал во 1988 година, прераснал во војна почетокот на 90-тите, за да се потпише мир во 1994. Мировниот договор се прекршил 3 дена во 2016, а сега во 2020, на 27 септември, работите повторно излегоа од контрола.