Катастрофално лош потег (виц)

Се среќаваат двајца пријатели после подолго време:
– Како си, што има ново?
– Јас сум супер, ми тргна работата и конечно почувствував малку слобода. Ама да знаеш каква катастрофа му се случи на другар ми Перо?!
– Што му се случи бе?
– Избегал во странство со жена ми…