Кавга за посвоеното дете (виц)

Жестока семејна расправија. Мажот:
– Па добро мори жено, нели цел живот сакаше да посвоиме дете, за да не бидеме сами на стари години?
– Да, но ти си довел 19 годишна Русинка…