Киднапиран човек повторно се обедини со семејството, откако спомените го натерале да нацрта мапа

Ли Џингвеи бил киднапиран кога имал четири години и бил продаден на синџир за трговија со деца од сосед во неговото село во кинеската провинција Јунан.

Тој сега е повторно обединет со својата мајка откако нацртал мапа користејќи ги неколкуте спомени што ги имал од неговото родно село, а подоцна ја споделил со Дујин, познат надвор од Кина како ТикТок; видеото брзо стана вирално и беше споделено и на Твитер.

Сега 34-годишниот маж може повторно да биде со своето семејство. Во своето видео, Ли рече: „Јас сум дете кое го бара својот дом“. Додека не можеше да се сети на името на селото, можеше да се сети на некои од клучните карактеристики на селото, како што е прикажано на картата.

Тие карактеристики – училиште, бамбусова шума и езерце – се покажаа како клучни за идентификацијата на домот на Ли.

Во интервју за кинеските медиуми, Ли рече: „Ги знаев дрвјата, камењата, кравите, па дури и кои патишта вртат и каде тече водата“.

Видеото беше споделено на 24 декември, а мапата беше усогласена од полицијата со едно село во Јунан, каде што исчезна синот на една жена, пишува „Гардијан“.

По ДНК тестовите, Ли беше идентификуван како син на жената, што доведе до повторно обединување во сабота, 1 јануари.

Ли рече за емотивното обединување: „Триесет и три години чекање, безброј ноќи на копнеж и конечно мапа рачно извлечена од сеќавање, ова е моментот на совршено ослободување по 13 дена. Ви благодарам на сите што ми помогнаа да се соединам со моето семејство.“

„Мајка ми плачеше веднаш штом се јавив на телефон. По видео повикот, ја препознав на прв поглед. Мајка ми и јас имаме исти усни, дури и заби“, рече Ли.

Киднапирањето деца е честа појава во Кина, а се шпекулираше дека Ли бил одведен затоа што семејството на кое му бил продаден сакало момче.

Ли исто така рече дека неговите посвоители го воспитале добро, но дека немал успех да ги праша за неговите биолошки родители или да користи ДНК бази на податоци за да го најде својот дом. Ли рече дека бил инспириран да го бара своето биолошко семејство откако видел приказни во медиумите за случаи на киднапирање, кои исто така завршиле со повторно обединување.