Кинеските деца тргнаа на училиште, а еве каква е процедурата за влез на секое дете

Прво му мерат температура, па му прават целосна дезинфекција.

Значи ли ова дека мерката на отворање на училиштата е избрзана? Зошто толку голема претпазливост кога одамна прогласија победа над вирусот?