Кинез одбивал да плати и живеел во болница цели 6 години

Како филмот „Терминал“ со Том Хенкс, само на сосема поинаков начин. Во 2014 година, на еден човек од Пекинг му требала медицинска помош и бил примен во една од најдобрите болници во Пекинг. За неколку дена потребните процедури биле завршени и му била доставена сметка. Но, тој и неговите роднини кажале дека немаат пари за да ја платат. Од болницата добиле одговор дека човекот нема да ја напушти болницата додека не го платат долгот. За возврат неговото семејство го „окупирало“ болничкото одделение. Тие му направиле „мини кујна“ тука готвеле, оставале ѓубре, носеле предмети од дома, го окупирале тоалетот, спиеле на другиот кревет во собата на пациентот и така цели 6 години. Како резултат, управата на клиниката се предаде. Штетата што ја предизвика семејството го окупираше одделот одамна ги надмина трошоците за лекување на нивниот син. Така човекот бил пуштен да си оди дома.