Кинезите се прилично креативни кога станува збор за мерките за заштита од коронавирусот

Коронавирусот се шири секој ден, поради што Светската здравствена организација прогласи глобалната вонредна состојба. Сега има околу 10.000 случаи на луѓе заразени со вирусот во Кина и се рашири во 19 други земји низ светот.

Значи, природно е дека луѓето сакаат да се заштитат себе си и своите најблиски. Сепак, постои недостаток на маски и не секој може да си дозволи квалитетна медицинска опрема. Далеку од тоа дека не ја сфаќаме ситуацијата сериозно, но некои мерки за заштита ќе ве натераат да се насмеете на креативноста.