Кинезите смислија одличен начин како да се испочитуваат на улица, а да не се заразат со коронавирус

Луѓето во Кина се откажаа од традиционалните ракувања и почнаа да се поздравуваат со нозете за да го избегнат ширењето на коронавирусот.

Новата форма на социјално поздравување е објаснета како „ножен поздрав“ на социјалната мрежа Веибо, кинески еквивалент на Твитер. Можеби сите треба да почнеме да си ја користиме оваа техника?

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.