Кинезот има свој оригинален начин на брзо јадење шпагети

Техниката му се вика „правосмукалка“, а брза е затоа што го скока чекорот џвакање.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.