Класната му се јавува на родителот (виц)

Професорка се јавува на телефон кај родител:
– Здраво, на телефон е класната на вашиот син. Извинете што вака директно и отворено ќе ви кажам, но тој многу лаже и си измислува!
– Здраво, Ви верувам, ние немаме син!