Кој не бил на селската слава во есен во земјите од истокот, ништо не видел во животот!

Ние источњаците сме му смртни непријатели на алкохолот и кога пиеме, пиеме душмански.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.