Кој рече дека летото 2020 ќе помине без капење и уживање со поглед на море, додека ги слушаш звуците на брановите

За секој проблем има решение, само треба да ти текне. Човеков го реши проблемот на затворените граници и ограничениот пристап до морето.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.