Кој рече дека малите петарди не се опасни!? Особено ако има некое дрво во близина…

Детето што ја фрла петардата е многу плашливо и стравот му се удри од глава (буквално).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.