Кој рече дека одењето во црква било досадно?

Од црква до црква има разлика, како што има разлика и од поп до поп.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.