Која е всушност „нaјсe*си наставничката“ во Русија, по која мажите буквално полудеа (10 слики)

Неколку дена целата машка јавност во Русија активно дискутира за фотографија на девојкава пред табла. Руските медиуми дури и стапија во контакт со Одделот за образование од регионот Тимен, од каде што ја раскажаа вистинската приказна за фотографијата.

Се испостви дека девојката никогаш не работело како наставничка. Тие објасниле и дека ваквото однесување е неприфатливо, бидејќи наставниците и учениците се обврзани да се придржуваат кон етиката и пристојноста.

Девојката се вика Марија Макеева, таа е студентка на државниот универзитет за архитектура во Тимен.

Таа самата се шегува на сметка на нејзината популарност: „Оваа фотографија се рашири низ целата земја. Јас сум била учителка, а не сум знаела за тоа! Претпоставувам сакаат да им ги проверам домашните задачи.“